Waterstof

'Waterstof tot nadenken'

 

Waar wordt waterstof nu voor gebruikt?

In de ruimtevaart wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van waterstofgassen en de brandstof wordt getest voor gebruik in personenauto's, vrachtwagens, vorkheftrucks en boten. De techniek is aanwezig, maar de hoge kosten voor het opwekken van energie uit waterstof staan het gebruik nog in de weg.

Waar kan het in de toekomst voor gebruikt worden?

Er zijn vele toepassingen mogelijk, maar de belangrijkste is de auto. Auto's leveren een groot aandeel in de uitstoot van vervuilende stoffen.    Als auto's in de toekomst op waterstofgas gaan rijden, stoten ze grotendeels onschadelijke waterdamp uit. De meeste autofabrikanten zijn dan ook al druk bezig met de ontwikkeling van zogenaamde 'full-hybride auto's, die in feite op water rijden. 

Wat kan Techni Control voor u betekenen?

Techni Control is graag uw partner bij het toepassen van waterstof in uw branche. Wij leveren magneetventielen, drukregelaars, filters en veiligheden uit ons eigen pakket en zijn, mede dankzij de samenwerking met deskundige partners, in staat om tot een passende oplossing voor uw specifieke vraagstuk te komen.

 

Wat heeft Techni Control al gedaan?

Voor de rondvaartboot Nemo-H2 heeft Techni Control, samen met zijn partners, een regelsysteem in de vorm van een ventielblok ontwikkeld. Momenteel zijn we bezig met de realisatie van een mobiel waterstoftap-puntsysteem, dat zelf waterstof kan maken en kan comprimeren naar 350 of 700 bar. Het systeem is geplaatst op een aanhanger en kan ook als aggregaat fungeren.

 

Download nu onze flyer : Flyer_Waterstof.pdf

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons